روزه داری در کنار فوایدی که برای بدن دارد، می تواند با رژیم غذایی اشتباه برای بدن مضر باشد. در ماه مبارک رمضان بیشتر از هر زمانی رژیم غذایی ما مهم است. گرسنگی و تشنگی طولانی مدت در روز باعث می شود، وسوسه پر خوری یا نوشیدن مایعات در افطار بسیار زیاد شود. در ادامه این مقاله می خواهیم در رابطه با غذای افطار مناسب و مفید برای بدن نکات مفیدی بیان کنیم. تا انتها همراه ارزانسرا باشید.
نحوه باز کردن روزه
فرد روز دار باید درماه مبارک رمضان از همه گروه های غذایی اصلی از جمله غلات، حبوبات، سبزیجات، میوه ها و لبنیات استفاده کند تا دچار کمبود مواد مغذی در بدن نشود. در زمان افطار بهتر است روزه دار، روزه خود را با چند عدد خرما و یک لیوان آب جوش یا شیر ولرم باز کند. خرما دارای قند طبیعی زیاد است که باعث می شود گرسنگی را کاهش دهد. آب جوش احساس تشنگی را کاهش می دهد و موجب درد شکم نمی شود.
نباید های غذای افطار
در زمان افطار از مصرف نوشیدنی های گاز دار پرهیز کنید. آب جوش بهترین گزینه برای رفع تشنگی است. غذاهایی که دارای قند زیادی هستند، برای افطاری مناسب نیستند. بنابراین؛ از خوردن خوراکی هایی مانند زولبیا و بامیه خوداری کنید. این خوراکی ها می توانند باعث افزایش وزن در ماه رمضان شوند. یکی دیگر از مواردی برای غذای افطار مناسب نیست، غذا های سرخ شده است. غذاهای چرب و سرخ شده مثل پیراشکی و سمبوسه گزینه مناسبی نیستند. از خوردن غذاهای چرب، ادویه دار و روغنی پرهیز کنید تا سلامت شما در ماه رمضان به خطر نیافتد.
چند پیشنهاد برای غذای افطار
مهم ترین نکته در مورد غذای افطار این است که نباید از غذا های سرد مزاج استفاده کرد. زیرا در طول روز معده خالی بوده و به همین جهت در زمان افطار دمای بالایی دارد. بنابراین تا می توانید از غذای گرم برای افطار استفاده کرد. در ادامه به طرز تهیه چند غذا سالم و نوشیدنی مناسب می پردازیم که می توانید با اطمینان خاطر از آنها استفاده کنید و نگران سلامت بدن خود نباشید.
1.حلیم بادمجان
حلیم یکی از غذاهای مناسب برای افطار است که در ماه مبارک رمضان می توان از بیرون تهیه کرد؛ ولی بهتر است برای اطمینان از سالم بودن آن خودتان بپزید.
مواد لازم برای پخت حلیم:
- گوشت 500 گرم
- عدس 1 پیمانه
- بادمجان 1 کیلو
- پیاز سرخ شده 1 پیمانه
- کشک زعفرانی 1 پیمانه
- سیر سرخ شده 1 الی 2 قاشق غذا خوری
- نعنا داغ یک چهارم پیمانه
- نمک و فلفل و دار چین به مقدار لازم
- گردو به مقدار لازم
در ابتدا باید بادمجان ها را پوست کنده و قطعه قطعه کنید. چند ساعت در آب نمک قرار دهید که هنگام سرخ کردن روغن کمتری نیاز داشته باشند. سپس عدس ها را در آب بریزید و برای از بین رفتن سردی عدس به آن دارچین اضافه کنید و اجازه دهید بپزد.
در یک قابلمه جدا، کشک پاستوریزه را با کمی زعفران بجوشانید. همچنین گوشت را با نمک، فلفل، پیاز سرخ شده و سیر خام تفت دهید و باکمی آب روی شعله بگذارید تا کامل بپزد. بعد از اینکه همه مواد را آماده کردید بادمجان های سرخ شده را با گوشت و عدس مخلوط کنید و با گوشت کوب برقی یا دستی بکوبید تا مخلوط شوند. در آخر کشک زعفرانی را با مقداری نعنا داغ به آن اضافه کنید. حلیم را با گردو می توانید تزیین کنید. زمان پخت لازم برای غذای افطار حلیم بین دو تا سه ساعت است.
2. حلوا
طرز تهیه حلوای ساده را با معرفی مواد لازم و اندازه این مواد شروع می کنیم.
- آرد گندم 2 پیمانه
- شکر 1.5 پیمانه
- روغن 1 پیمانه
- گلاب 1.3 پیمانه
- کره 25 گرم
- پودر هل و زعفران به مقدار لازم
برای تهیه حلوا ابتدا باید شکر را به همراه یک پیمانه آب روی حرارت قرار دهید تا شکر در اثر گرما آب شود. بعد از آب شدن شکر، پودر هل و زعفران آسیاب شده را به آن اضافه کرده و از روی حرارت بردارید که عطر گلاب حفظ شود.
در مرحله بعد آرد را با یک صافی ریز 2 الی 3 بار الک کنید تا آرد سبک شود و هنگام پخت گلوله گلوله نشود. سپس در یک تابه مناسب آرد را بریزید. تفت دهید تا کرم رنگ شود.
بعد از آن روغن و کره در ظرفی دیگر داغ کنید و کم کم به آرد اضافه کنید. سپس به خوبی هم زنید تا یک دست شود. روی حرارت قرار می دهیم تا زمانی که به رنگ قهوه ای برسد. در آخر زمانی که رنگ دلخواه حلوا را بدست آوردید شعله را کم کنید و شهد مخلوط شده را در چند مرحله کم کم به حلوا اضافه کنید. سریع هم بزنید تا کامل در حلوا حل شود. غذای افطار شما آماده شده است می توانید با خلال پسته و بادام تزئین کنید.
3.شامی
مواد لازم پخت شامی برای غذای افطار چهار نفر:
- سیب زمینی 2 عدد درشت
- پیاز 2 عدد متوسط
- گوشت چرخ کرده 300 گرم
- تخم مرغ 2 عدد
- آرد سوخاری 4 قاشق غذاخوری
- نمک وفلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
ابتدا سیب زمینی و گوشت و پیاز را با هم دوبار چرخ کنید تا یک دست شود. به آن ادویه های لازم را اضافه کنید. 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا مزه دار شود. در مرحله بعد مواد را از یخچال بیرون آورده و به آن تخم مرغ ها و آرد سوخاری را اضافه کنید که در هنگام پخت ترد و برشته شود. ماهیتابه روی شعله قرار دهید و کمی روغن در آن بریزید و مواد را گرد پهن کنید و در ماهیتابه قرار دهید. شعله را کم کرده و اجازه دهید کاملا مغز پخت شوند.
4. نوشیدنی های افطار
شربت خاکشیر و تخم شربتی خنک کننده و ضد عطش هستند و می توانند آب را درون دانه های خود نگه دارند و به تدریج آن را به بدن برسانند. در نتیجه نیاز بدن را به مدت طولانی تر نسبت به آب تامین می کند. بهتر است آنها را بدون شکر یا با شکر کم مصرف کرد. یکی دیگر از نوشیدنی های مناسب افطار آبلیموه است که باعث ترشح بزاق و برطرف کردن تشنگی می شود. همین طور شربت گلاب، کاسنی، شاتره و گل گاو زبان بسیار در کنار غذای افطار مناسب است.
جمع بندی
باید در نظر داشتید باشید که روزه داری در کنار میل کردن غذاهای افطار سالم برای بدن مفید است. در هنگام افطار از غذا های چرب و فست فود و… بپرهیزید غذای افطار باید شامل همه مواد غذایی باشد که بدن شما دچار کمبود مواد مغذی نشود. به نکاتی که در این مقاله گفته شود توجه کنید و عمل کنید که مشکلی برای بدن شما پیش نیاید. همین طور برای بایدها ونباید های سحری می توانید به مقاله غذاهای پیشنهادی سحری در ماه رمضان مراجعه کنید.