آشپزی

طرز تهیه انواع خمیر پیتزا (حرفه ای، بدون مخمر، با مخمر)

طرز تهیه خمیر پیتزا - طرز تهیه انواع خمیر پیتزا (حرفه ای، بدون مخمر، با مخمر)

پیتزا یکی از محبوب ترین و جذاب ترین وعده های غذایی در تمام دنیا محسوب می شود. اگرچه می توان خیلی راحت این غذا را سفارش داد و یا در رستوران میل کرد؛ اما نوع خانگی آن لذت دیگری دارد. مهم ترین بخش پخت پیتزا، درست کردن خمیر  آن است و اگر کسی با طرز تهیه خمیر پیتزا آشنایی داشته باشد، به راحتی می تواند پیتزای مورد علاقه خود با مخلفات باب میل خود را در منزل درست کند.

پیتزای خانگی علاوه بر این که مخلفات آن مواد مورد علاقه خود فرد می باشد، این برتری را نیز دارد که نسبت به غذاهای بیرون از سلامت بیشتری برخوردار است. بنابراین خیلی بهتر است که با یاد گرفتن طرز تهیه خمیر پیتزا، با دستان هنرمند خودتان این وعده غذایی لذیذ را به خانواده هدیه کنید.

طرز تهیه خمیر پیتزا

اگرچه خمیر پیتزا را نیز می توان از فروشگاه ها تهیه کرد، اما قطعا درست کردن آن در منزل سالم تر و لذیذتر خواهد بود. خمیرهای آماده معمولا از لطافت کمتری برخوردار هستند و پس از پخته شدن، باب دندان خیلی افراد نیستند. در این مقاله شما را با طرز تهیه خمیر پیتزا و انواع آن آشنا خواهیم کرد.

طرز تهیه خمیر پیتزا برای 4 نفر

مواد مورد نیاز:

  • آرد (چهار و نیم پیمانه)
  • خمیر مایه فوری (یک قاشق چای خوری)
  • روغن (یک چهارم پیمانه)
  • آب (یک و سه چهارم پیمانه)
  • روغن زیتون برای رومال (یک قاشق غذاخوری)
  • نمک (یک و سه چهارم قاشق چای خوری)
  • آرد ذرت

قبل از شروع به کار، حتما آرد را داخل یخچال قرار دهید تا خنک شود. پس از خنک شدن آرد، آن را به همراه پودر خمیر مایه فوری و نمک مخلوط کرده و روغن را به آن اضافه کنید. مواد حاصل را به مدت 2 الی 3 دقیقه مخلوط کنید. به خاطر داشته باشید که در این مرحله نباید خمیر را ورز دهید.

سپس به این مخلوط، کم کم آب را اضافه کرده و با نوک پنجه هم بزنید. بعد از آن خمیر را از ظرف خارج کرده و روی یک سفره قرار می دهید و به مدت 3 الی 4 دقیقه خوب ورز دهید تا نرم شود. در نهایت آن را با روغن زیتون چرب کرده و در جای گرم، داخل ظرف بزرگی قرار دهید تا پف کند.

طرز تهیه خمیر پیتزا حرفه ای

در این قسمت شما را با طرز تهیه خمیر پیتزا به صورت متفاوت تر و با کمی فوت و فن های خاص آشنا می کنیم. موارد مورد نیاز برای تهیه این خمیر عبارتند از:

  • آرد سفید (1 پیمانه)
  • روغن زیتون یا مایع (1 قاشق غذاخوری)
  • شکر (1 قاشق سوپ خوری)
  • نمک (1 قاشق چای خوری)
  • آب ولرم (نصف پیمانه به علاوه 2 قاشق غذاخوری اضافه تر)

ابتدا پودر خمیر مایه فوری را با یک لیوان آب ولرم مخلوط کرده و کنار بگذارید. این یکی از فوت و فن های این دستور پخت است که حتما باید انجام شود. سپس آرد الک شده را به همراه خمیر مایه و روغن زیتون و نمک مخلوط کنید. هنگامی که کاملا مواد با هم مخلوط شدند، شروع کنید به ورز دادن تا خمیر نرم شود.

بعد از ورز دادن اولیه، مقداری آرد روی یک سطح صاف بریزید و خمیر را روی آن قرار داده و دوباره ورز دهید. برای اینکه هیچ هوایی داخل خمیر باقی نماند، باید این کار را چندین بار تکرار کنید. دومین فوت و فن این طرز تهیه خمیر پیتزا، این است که هرچه خمیر بیشتر ورز داده شود، لطافت آن بیشتر خواهد بود.

در ادامه، مقداری روغن در ظرفی ریخته و با قلمو تمامی قسمت های ظرف را چرب کرده و خمیر را داخل آن قرار می دهید. روی ظرف را بپوشانید و اجازه دهید تا یک الی دو ساعت خمیر استراحت کند. سومین فوت این طرز تهیه خمیر پیتزا، این است که حتما تمامی قسمت های ظرفِ استراحتِ خمیر، به خوبی چرب شده باشد. خمیر شما پس از دو ساعت حجیم شده و آماده استفاده می باشد.

و آخرین فوت و فن در این مدل طرز تهیه خمیر پیتزا آن است که برای تردتر شدن و بهتر شدن مزه خمیر، می توانید از شیر هم استفاده کنید. نوش جان.

طرز تهیه خمیر پیتزا بدون مخمر  – طرز تهیه خمیر پیتزا با ماست

تهیه خمیر پیتزا با مخمر برای بسیاری از افراد ساده نیست. حتی گاهی زمانی که قصد پخت پیتزا را دارید، دسترسی به مخمر ندارید. در نتیجه اماده کردن خمیر پیتزا بدون مخمر مورد نیاز خواهد بود. در بین انواع طرز تهیه خمیر پیتزا بدون مخمر، راحت ترین گزینه آن، استفاده از ماست است. برای یاد گرفتن دستور تهیه این خمیر، با ما همراه باشید.

مواد لازم جهت طرز تهیه خمیر پیتزا با ماست

  • ماست (2 لیوان)
  • آرد سفید گندم (1.5 لیوان)
  • بیکینگ پودر یا جوش شیرین (2 قاشق مرباخوری)
  • شکر (یک قاشق چای خوری)
  • نمک (به میزان لازم)

برای شروع، آرد الک شده را در ظرف بزرگی ریخته و نمک، شکر و جوش شیرین را به آن اضافه کنید. به آرامی ماست را به مخلوط اضافه کرده و همزمان و با سرعتی بیشتر مواد داخل ظرف را با هم ورز دهید. تا زمانی که تمامی ماست را به مواد اضافه می کنید، همچنان خمیر را ورز دهید.

در پایان اگر مواد به دستتان می چسبید، باید کمی آرد اضافه کنید تا چسبندگی خمیر از بین برود. اما اگر مشاهده کردید که بخشی از آرد با ماست ترکیب نشده، کمی ماست اضافه کرده و دوباره ورز دهید. در این مدل طرز تهیه خمیر پیتزا، نیازی به استراحت دادن خمیر نیست و باید سریع از آن استفاده کرد تا خشک نشود.

طرز تهیه خمیر پیتزا تصویری

در این قسمت قصد داریم تا به شما طرز تهیه خمیر پیتزا را به صورت تصویری و مرحله به مرحله آموزش دهیم. مواد مورد نیاز برای تهیه این خمیر عبارتند از:

  • مخمر خشک (یک قاشق غذاخوری)
  • آب گرم (نصف پیمانه)
  • آرد (یک چهارم پیمانه)
  • روغن (یک قاشق چای خوری)
  • نمک (یک دوم قاشق چای خوری)
  • شکر (یک چهارم قاشق چای خوری

 

ابتدا مخمر و شکر را داخل ظرفی بزرگ در آب گرم حل کنید. حدود 10 دقیقه بگذارید تا بماند.

روغن و نمک را با نیمی از آرد مخلوط کرده و هم بزنید.

آرد باقی مانده را به مخلوط اضافه کرده و آن را تا زمانی که خمیر به دست بیاید هم بزنید.

خمیر را روی یک سطح صاف قرار داده و تقریبا 10 دقیقه ورز دهید تا کاملا یکنواخت و صاف شود.

تمامی قسمت های داخل یک ظرف را به روغن آغشته کنید. سطح خمیر را نیز روغن زده و داخل ظرف قرار دهید.

روی خمیر را پوشانده و حداقل به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید. توجه داشته باشید که خمیر به این صورت نباید بیش از 2 روز داخل یخچال بماند.

چند نکته در مورد خمیر پیتزا

آردها انواع مختلفی دارند و برای مصارف گوناگون استفاده می شوند. برای تهیه خمیر پیتزا بهتر است که از آرد نان فانتزی استفاده کنید تا به نتیجه دلخواه خود برسید.

برخی پیتزا را با خمیر نازک و برخی با خمیر ضخیم دوست دارند. سعی کنید حد تعادل را در ضخامت خمیر رعایت کنید. اگر خمیر پیتزا زیاده از حد نازک شود، توانایی نگه داشتن مخلفات را نخواهد داشت و بعد از پخت نیز خشک خواهد شد.

اگر از خمیرتان چیزی باقی ماند، می توانید تا دو روز در یخچال و سه ماه در فریزر نگه داری کنید. اما یک روز قبل از استفاده از فریزر خارج کرده و در یخچال قرار دهید. دو ساعت قبل از شروع کار نیز از داخل یخچال بیرون بگذارید تا به دمای محیط برسد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.