dummy - سوپر مارکت مشهد dummy - سوپر مارکت مشهد dummy - سوپر مارکت مشهد dummy - سوپر مارکت مشهد dummy - سوپر مارکت مشهد dummy - سوپر مارکت مشهد dummy - سوپر مارکت مشهد dummy - سوپر مارکت مشهد dummy - سوپر مارکت مشهد dummy - سوپر مارکت مشهد
3 The cheapest price 150x150 - سوپر مارکت مشهد
ارزان ترین قیمت
4 Payment on the spot 150x150 - سوپر مارکت مشهد
پرداخت در محل
5 Free courier 150x150 - سوپر مارکت مشهد
پیک رایگان مشهد
2 Product quality assurance 150x150 - سوپر مارکت مشهد
تضمین کیفیت محصول
تازه ترین محصولات
آخرین محصولات
  • آخرین محصولات
  • برنج ایرانی
  • خوار و بار
  • تنقلات
  • کنسرو و کمپوت و ...
  • نوشیدنی
  • عسل و مربا و ...
  • لبنیات
  • بهداشتی و شوینده

برنج قهوه ای سبوسدار رستگار

305,000 تومان

برنج شیرودی رستگار

300,000 تومان

برنج فجرسرگل رستگار

326,000 تومان

برنج هاشمی فوق ممتاز رستگار

370,000 تومان

برنج کشت دوم اعلاء رستگار

425,000 تومان

برنج عنبربو رستگار جدید

276,000 تومان

برنج عنبربو رستگار قدیم

273,000 تومان

برنج نیمدانه عطری رستگار

192,000 تومان

ماسک سه بعدی 4 لایه بسته 25 عددی

48,000 تومان

ماسک سه بعدی 4 لایه بسته 5 عددی

6,000 تومان

برنج پاکستانی بیردانه ده کیلویی

255,000 تومان

برنج پاکستانی هدیه ده کیلویی

260,000 تومان

برنج پاکستانی البرز ده کیلویی

263,000 تومان

برنج پاکستانی سلیم ده کیلویی

263,000 تومان

برنج پاکستانی چمبلی (باسمتی 386) ده کیلویی

185,000 تومان

پرفروش ترین محصولات

composition with plate alarm clock measuring tape colored background diet concept weight loss plan copy space 127032 2213 - سوپر مارکت مشهد

بهترین زمان صرف هر وعده غذایی

هر یک از ما سه وعده غذایی اصلی در روز شامل صبحانه، ناهار و شام را به طور معمول در زمانی مشخص صرف می‌کنیم. گاهی اوقات در روزهای تعطیل یا تعطیلات آخر هفته ممکن است تغییری در این ساعات صورت بگیرد.

زمان مناسب برای غذاخوردن به کشوری که در آن زندگی می‌کنید، بستگی دارد. با این وجود برخی قواعد پایه وجود دارند که همه می‌توانند مد نظر قرار دهند.

composition with plate alarm clock measuring tape colored background diet concept weight loss plan copy space 127032 2213 - سوپر مارکت مشهد

صبحانه در ساعت ۷:۰۰

هفت صبح زمان مناسب برای خوردن صبحانه است. همچنین می‌توانیم این وعده غذایی را در ساعت هشت صرف کنیم اما تاخیر هر چه بیشتر توصیه نمی‌شود.

classic english breakfast toasts smoked sausages bacon fried eggs beans fried toasts blue plate top view horizontal wooden surface 207126 401 - سوپر مارکت مشهد

صبحانه باید شامل چه چیزهایی باشد؟

همان گونه که می‌دانید، صبحانه مهم‌ترین وعده غذایی روزانه محسوب می‌شود و از این رو باید شامل مواد غذایی مغذی مختلف باشد.

در وعده غذایی صبحانه باید از میوه‌ها، غلات کامل و برخی مواد غذایی حاوی کلسیم استفاده کنید. این ترکیبی کامل برای صبحانه است.

گاهی اوقات برخی افراد پس از بیدار شدن از خواب تمایلی به صرف صبحانه ندارند زیرا معده آنها برای غذا خوردن آماده نیست. در این موارد شما می‌توانید مقداری وقت بیشتر صرف کرده و کارهای دیگری مانند دوش گرفتن انجام دهید تا بدن به طور کامل از خواب بیدار شده و احساس گرسنگی در شما شکل بگیرد. نوشیدن یک لیوان آب نیز می‌تواند کمک کند.

یک میان‌وعده بین ساعات ۱۰:۰۰ تا ۱۱:۰۰

پس از خوردن صبحانه اغلب به سر کار می‌رویم تا وظایف حرفه‌ای خود را انجام دهیم. توصیه شده است بین ساعات ۱۰ تا ۱۱ صبح یک میان وعده مصرف شود.این زمانی ایده‌آل برای خوردن میوه، یک خوراکی حاوی غلات کامل یا مقداری ماست به همراه مغزهای خوراکی است. مصرف غذایی سبک در این زمان از صبح به پیشگیری از احساس گرسنگی تا وعده غذایی بعدی کمک می‌کند. افزون بر این انرژی بیشتری نیز در اختیار بدن قرار می‌گیرد.
اگر تمایل دارید می‌توانید یک فنجان قهوه نیز بنوشید.

ناهار پس از ساعت ۱:۰۰

خوردن ناهار پیش از ساعت یک توصیه نمی‌شود؛ مگر این که گزینه‌ای دیگری در اختیار نداشته باشید.اما تا چه میزان می‌توان خوردن وعده غذایی ناهار را به تاخیر انداخت؟بهتر است ناهار را تا پیش از ساعت سه بعد از ظهر بخورید.در این وعده غذایی باید سبزیجات، پروتئین، چربی‌های سالم و کربوهیدرات‌ها حضور داشته باشند.وعده غذایی ناهار باید احساس سیری را در شما ایجاد کند اما از پرخوری پرهیز کنید. این شرایط می‌تواند نتایجی منفی به همراه داشته و سطوح انرژی بدن را کاهش دهد.پس از صرف ناهار می‌توانید یک دسر سبک مانند یک میوه به همراه یک فنجان چای مصرف کنید. چای به بدن در گوارش کمک می‌کند و احساسی خوب در معده شکل می‌گیرد.

 

زمانی برای میان‌وعده بعد از ظهر

میان‌وعده ها تنها برای کودکان نیستند و بزرگسالان نیز می‌توانند بین وعده‌های غذایی اصلی خود یک خوراکی سبک را مصرف کنند.از این طریق تا زمان شام خبری از احساس گرسنگی نبوده و تمایلی به مصرف خوراکی‌های ناسالم نخواهید داشت.زمان مناسب برای صرف این میان وعده بین ساعات چهار و پنج بعد از ظهر است. اگر ساعت سه ناهار خورده‌اید می‌توانید ساعت شش بعد از ظهر یک میان‌وعده مصرف کنید. توجه به این نکته اهمیت دارد که این ساعات انعطاف‌پذیر هستند و شما می‌توانید آنها را بر اساس سبک زندگی خود سازگار کنید.برای این میان‌وعده می‌توانید از مغزهای خوراکی استفاده کنید. آنها از انرژی زیادی برخوردار هستند و احساس سیری را در شما تقویت می‌کنند. البته در مصرف آنها زیاده‌روی نکنید زیرا می‌توانند موجب افزایش وزن شوند.همچنین اگر پیش از این در طول روز ماست مصرف نکرده‌اید، اکنون زمان خوبی برای انجام این کار است. ترکیب ماست با مقداری مغزهای خوراکی یک میان‌وعده کامل را شکل می‌دهد.

healthy lunch go packed lunch box 1220 4543 - سوپر مارکت مشهد

شام پیش از ساعت ۹:۰۰

زمان مناسب برای صرف شام از هفت یا هشت تا نه یا ده شب است. صرف شام پس از این بازه توصیه نمی‌شود.
به خاطر داشته باشید که بین زمان شام و زمان خواب باید حداقل دو ساعت فاصله باشد.غذا خوردن پیش از خواب می‌تواند به خواب رفتن را دشوار کند، کیفیت خواب را کاهش دهد و احتمال مواجهه با گاز بیش از حد نیز افزایش می‌یابد. از این رو هر چه زودتر شام خود را بخورید، زمان کافی برای گوارش آن پیش از خواب وجود خواهد داشت.
شام باید یک وعده غذایی سبک باشد. سوپ، ماهی، سینه مرغ و برخی سبزیجات از جمله گزینه‌هایی هستند که می‌توانید مد نظر قرار دهید. شام باید سرشار از ویتامین‌ها باشد تا به گوارش زیاد نیاز نباشد.برخی افراد یک لیوان شیر یا یک ساندویچ کوچک مصرف می‌کنند. این نیز کفایت می‌کند. توجه داشته باشید که نیازهای هر فرد با دیگری متفاوت است.موارد مذکور تنها جنبه توصیه دارند و همه چیز به نیازهای شما بازمی‌گردد. افزون بر این، هر فردی دارای شغل و مسئولیت‌های مختلف است که ممکن است وی را مجبور کند تا در زمان‌های دیگری وعده‌های غذایی خود را مصرف کند.

.jpg - سوپر مارکت مشهد

طرز تهیه نوشیدنی های خنک و گوارا برای روزهای گرم تابستان!

در روزهای گرم، نوشیدنی‌های خنک طرفدارهای بیشتری پیدا می‌کنند،در این هوای گرم هیچ چیزی بهتر از یک نوشیدنی سرد نمیتونه دلچسب باشه و عطش را از بین ببرد.امروز در مجله اینترنتی ارزانسرا طرز تهیه نوشیدنی های خنک و گوارا، راحت و سریع رو آماده کردیم که نیاز به مواد زیادی هم ندارد و بسیار دلپذیر و خوشمزه است! با ما همراه باشید.

تاریخچه اسموتی :

اسموتی بافت غلیظی دارد چراکه از میوه کامل برای تهیه آن استفاده می‌شود. اولین بار اسموتی در 23 ژوئن سال 1940 توسط مابل استگنر (Mabel Stegner) درست شد. او کتابی نیز در این مورد نوشت و طرز تهیه چند اسموتی را اراﺋه داد.

در آن زمان تنها افرادی که دستگاه مخلوط‌کن داشتند، می‌توانستند در منزل اسموتی تهیه کنند که رفته رفته در سال 1960 این دستگاه در آمریکا بسیار محبوبیت پیدا کرد. در سال 1990 و 2000 پای اسموتی‌ها به کافی شاپ‌ها و رستوران‌ها باز شد.

برای اولین بار، فردی به نام استیو کوهناو (Steve Kuhnau)، اسموتی‌ها را از نظر سلامتی مورد بررسی قرار داد و شاهد تاثیرات مثبت آن بر روی سلامتی خود بود. به همین منظور فروشگاه غذاهای سالم و بهداشتی را با نام “اسموتی کینگ” راه انداخت و کم کم در کشورهای دیگر و نیز در سرتاسر آمریکا گسترش یافت.

اسموتی از بسیاری جهات از آبمیوه خالص مفیدتر است. همان طور که در بالاتر گفتیم اسموتی از میوه کامل تهیه می‌شود. پس اسموتی علاوه بر اینکه حاوی میزان بالایی از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی و دیگر مواد مغذی است، میزان زیادی فیبر دارد که برای سیستم دستگاه گوارش بسیار مفید است و شما را برای مدت طولانی‌تری سیر نگه می‌دارد.

1-اسموتی توت فرنگی و هندوانه:

این نوشیدنی با هندوانه تهیه می‌شود. که سرشار از خواص و ویتامین‌های مختلف است. هندوانه، میوه‌ای مناسب برای فصل تابستان و گرماست چون از مقادیر زیادی آب تشکیل شده به همین دلیل می‌تواند از کم آبی بدن درروزهای گرم جلوگیری کند و آب مورد نیاز بدن را تامین کند. با این میوه، نوشیدنی و اسموتی‌های خوشمزه‌ای برای فصل تابستان میتوان تهیه کرد.

1000 F 168967761 MoL9EEtHdgMZ7HXifRKhxpFEGVgU4LxH - سوپر مارکت مشهد

مواد لازم جهت تهیه اسموتی هندوانه و توت فرنگی:

هندوانه  یک و نیم پیمانه
توت فرنگی خرد شده نصف پیمانه
آب لیمو ترش ٣ قاشق غذاخوری
شکر  سه قاشق غذاخوری

۱- ابتدا پوست هندوانه را بگیرید و هندوانه را برش‌های کوچکی بزنید و برش‌ها را داخل سینی یا ظرف مناسبی بریزید و در فریزر قرار دهید و چند ساعت اجازه دهید تا برش‌های هندوانه یخ بزند.

برای توت فرنگی‌ها هم به همین ترتیب عمل کنید و بهتر این است که اجازه دهید توت فرنگی و هندوانه کمی یخ بزند. بعد شروع کنید به تهیه اسموتی!

بعد از اینکه هندوانه‌ها کامل یخ زدند از فریزر خارج کنید و آماده ست برای تهیه اسموتی!

۲- حالا هندوانه‌های یخ زده را داخل مخلوط کن بریزید. سپس توت فرنگی‌ها را اضافه کنید.

۳- سه یا چهار قاشق غذاخوری شکر را نیز در مخلوط کن بریزید. در پایان دو تا سه قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه را اضافه کنید.

۴- در صورتی که میوه‌ی هندوانه یا توت فرنگی یخ زده نبود میتوانید از چند تکه یخ هم استفاده کنید و درون مخلوط کن بریزید. دستگاه را روشن کنید و چند پالس مخلوط کنید تا کاملا هندوانه و توت فرنگی پوره شده و له شوند.

۵- لیوان‌های سرو را آماده کنید. و در پایان بعد از میکس کامل و یک‌ دست شدن هندوانه و توت فرنگی، اسموتی را داخل لیوان‌های سرو بریزید.

2-اسموتی موز و توت فرنگی:

اسموتی موز و توت فرنگی یک اسموتی خنک و دو رنگه است که برای درست کردن آن به مواد زیر نیاز داریم:

1000 F 357477469 SOLdDqFlSqoBE82I5r5pNn9RrsGSOdkh - سوپر مارکت مشهد

مواد لازم جهت تهیه اسموتی موز وتوت فرنگی

 
موز ٢عدد
شیر ١ پیمانه
توت فرنگی ١ پیمانه
شکر ١/٢ پیمانه
وانیل ١/۴ قاشق چایخوری
یخ ١ پیمانه

۱- ابتدا موز و توت فرنگی رو خرد کنید و در فریزر چند ساعتی قرار بدید تا یخ بزند. بعد از چند ساعت از فریزر خارج کنید.

۲- توت فرنگی را داخل مخلوط کن بریزید و چند قالب یخ اضافه کنید.

۳-  یک چهارم قاشق چایخوری وانیل اضافه کنید.

4- سه تا چهار قاشق غذاخوری شکر را درمخلوط کن بریزید.

5- نصف پیمانه شیر را به سایر مواد اضافه کنید.

6- درب مخلوط کن را ببندید و چند پالس مواد را مخلوط کنید. مایه‌ی بدست آمده غلیظ خواهدبود!

8- برای اسموتی موز به همان ترتیب موز را داخل همان مخلوط کن بریزید.

9- دو قاشق غذاخوری شکر یا عسل بریزید. و بعد چند قالب یخ ومابقی شیر را اضافه کنید. مجدد مواد را با هم مخلوط کرده، چند پالس بزنید تا ترکیب غلیظی بدست بیاد. حالا اسموتی موز را روی اسموتی توت فرنگی بریزید و به هرنحوی دوست دارید روی لیوان ها را تزیین کنید.

3-اسموتی موز و شیر:

اسموتی موز، ساده‌ترین نوع اسموتی است و برای کودکان یک میان‌وعده سالم و مقوی است. شما می‌توانید با اضافه کردن میوه‌های مختلف به این اسموتی آن را متنوع‌تر نوش‌جان کنید. این روش را با کمترین مواد اولیه موجود در خانه می‌توانید درست کنید.

delicious banana milkshake 144627 5651 - سوپر مارکت مشهد

 

مواد لازم برای اسموتی موز :

موز ٢عدد
شیر بدون چربی 2 لیوان
ماست شیرین ١ لیوان
عسل 4 قاشق غذا خوری
وانیل ١ قاشق چایخوری
یخ خرد شده ١ لیوان

در ابتدا موز را بشویید. پوست آن را بکنید و گرد گرد برش بزنید. برش‌های موز، ماست، شیر، عسل و یخ خرد شده را در داخل مخلوط کن ریخته و میکس کنید. مایعی یکدست بدست می‌آید. به این صورت نوشیدنی خوشمزه شما آماده سرو هست.

4- اسموتی هلو و آناناس:

هلو و آناناس دو تا میوه خوشمزه برای درست کردن اسموتی است. برای درست کردن اسموتی هلو و آناناس به مواد زیر نیاز داریم:

FW9105 002 8 1 1024x683 - سوپر مارکت مشهد

مواد اولیه اسموتی هلو و اناناس

 
هلو ١ پیمانه
آناناس خرد شده نصف پیمانه
یخ قالبی ١پیمانه
شکر یا عسل دو تا سه قاشق غذاخوری
آب یا شیر ١ پیمانه

1- ابتدا میوه‌ها را خرد کنید و در فریزر چند ساعتی قرار دهید تا یخ بزند.

2- هلوهای یخ زده را در مخلوط کن ریخته و دو قاشق غذاخوری عسل یا شکر را اضافه کنید.

3- حدود نصف پیمانه، یخ قالبی یا یخ خرد شده را به هلوها اضافه کنید.

4- نصف پیمانه آب یا شیر را اضافه کنید و بعد مخلوط کن را روشن کنید و تا زمانی که میوه و یخ ها کاملا مخلوط و خرد شوند اجازه دهید مخلوط کن روشن بماند. بعد از دو، سه دقیقه با توجه به سرعت دستگاه مخلوط کن خود، دستگاه را خاموش کنید. اسموتی باید تقریبا غلیظ باشد. اسموتی هلو را در لیوان بریزید.

6- برای اسموتی آناناس نیز به همین صورت عمل کنید. در همان مخلوط کن که اسموتی هلو را تهیه کردید، تکه های آناناس خرد شده را بریزید و دو قاشق شکر یا عسل به آن اصافه کنید و بعد نصف پیمانه یخ قالبی و حدودا نصف پیمانه آب یا شیر را اضافه کنید.

7- سپس مخلوط کن را روشن کرده و اجازه دهید مواد به خوبی مخلوط شوند. در نهایت مخلوط آناناس را هم روی مخلوط هلو بریزید.

این اسموتی را میتوانید به صورت مخلوط و یکجا آماده کنید؛ یعنی آناناس و هلو را با هم درمخلوط کن بریزید و مخلوط کنید و یا اینکه به صورت جداگانه و دورنگ مخلوط و تهیه کنید. میزان شکر و شیرینی اسموتی را میتوانید کم و زیاد کنید.

5- اسموتی طالبی:

یکی از خوشمزه‌ترین و ساده‌ترین اسموتی برای فصل تابستان، اسموتی طالبی است. برای درست کردن این اسموتی به موادی لازم دارید که در دسترس شما همواره است.

japanese melon cantaloupe cantaloupe seasonal fruit health concept 1150 23380 - سوپر مارکت مشهد

مواد مورد نیاز جهت تهیه اسموتی طالبی و ماست:

 
طالبی 200 گرم
 ماست  یک قاشق غذاخوری
عسل  دو قاشق شربت خوری
 نعناع  برای تزیین
یخ  به مقدار دل‌خواه

در اولین مرحله پوست طالبی‌ها را بگیرید و آن را به ابعاد کوچکی تقسیم کنید طالبی‌ها را همراه ماست و عسل درون مخلوط ‌کن یا میکسر یا غذاساز بریزید و با چند پالس از آن پوره‌ای سبز رنگ با بافتی یکسان و مخملی تهیه کنید.

نکته: استفاده از ماست شیرین در تهیه اسموتی توصیه می‌شود.

اسموتی خوش‌رنگ شما به همین راحتی با چند تکه یخ و برگ نعناع تازه آمده سرو است!

نکته‌هایی تهیه اسموتی:

  • در تهیه اسموتی ها مشاهده کردید به هیچ عنوان از شکر استفاده نشد زیرا شکر سیستم ایمنی را سرکوب می‌کند.
  • می‌توانید بجای شکر از شیرنی عسل استفاده کنید. بسیار طبیعی و لذت بخش خواهد بود.
  • استفاده از سبزیجات در اسموتی‌ها به علت داشتن ویتامین سی فراوان می‌تواند محافظ بدن شما در برابر سرما خوردگی باشد.
  • همچنین میوه هایی شامل توت‌ها از ویتامین سی و آنتی اکسیدان غنی هستند. پس تا می‌توانید از این نوع میوه ها استفاده کنید.
  • در کل اسموتی ها در فصل زمستان و پاییز بسیار مفید است پس تا می توانید از سبزیجات و ومیوه هایی استفاده کنید که دارای ویتامین سی هستند و آنها را جزء برنامه غذایی خود قرار داده تا در برابر آلودگی و آلاینده های هوا ایمن باشید.
ingredients fresh ginger lemon cinnamon sticks honey dried cloves making immunity boosting healthy vitamin drink 2831 821 - سوپر مارکت مشهد

مواد غذایی موثر در تقویت سیستم ایمنی بدن؛ تغذیه مناسب روزهای کرونایی

مواد غذایی موثر در تقویت سیستم ایمنی بدن

عملکرد سیستم ایمنی بدن دقیقا با وضعیت تغذیه ما ارتباط مستقیم دارد و سلامت ما را تحت تاثیر قرار می دهد. با توجه به اینکه ویروس کشنده کرونا، بیشتر سمت افرادی می‌رود که سیستم ایمنی بدن آن‌ها ضعیف است، تصمیم گرفتیم که در این مقاله درباره مواد غذایی که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند توضیحاتی داده شود، با ما همراه باشید.

با توجه به اینکه سازمان بهداشت جهانی (WHO) و پزشکان بر انجام اقدامات پیشگیرانه‌ای از قبیل شستن مکرر دستان، استفاده از ماسک و ژل‌های ضدعفونی کننده، پرهیز از حضور در مکان‌های پر ازدحام و سایر نکات بازدارنده تاکید بسیار دارند اما در کنار این موارد، پزشکان معتقدند تقویت سیستم ایمنی تاثیر زیادی در مبارزه با ویروس کرونا دارد این بخش در بدن، آماج حملات این ویروس مرگبار یعنی ویروس کرونا قرار می‌گیرد و در صورت عدم تقویت و قوی بودن سیستم ایمنی بدن، ویروس کرونا پیروز نهایی است. بنابراین استفاده از مواد غذایی که به ما در تقویت این سیستم حیاتی کمک می‌کند، نقش مهم و کلیدی دارد. اهمیت تقویت سیستم ایمنی بدن در این برهه زمانی به وضوح مشخص است. به نظر می رسد هر کاری هم که بکنیم، تضمینی وجود ندارد که ویروس وارد بدن ما نشود. پس مجبوریم سیستم دفاعی بدن مان را برای شرایط ورود کرونا آماده کنیم. اما چه نوع مواد غذایی از ما در مقابل بیماری ویروس کرونا محافظت می‌‌کنند؟ ما در ارزانسرا مواد غذایی موثر جهت تقویت سیستم ایمنی بدن را معرفی می کنیم پس با ما همراه باشید.

علاوه بر ضرورت شستن دستان که به آن اشاره شد، استفاده از غذاهای ضد ویروس و یا به عبارتی غذاهای تقویت کننده سیستم ایمنی بدن بسیار مهم و حائز اهمیت می‌شود. این مواد غذایی به شرح زیر می‌باشند:

1- سیر:

با مصرف سیر می‌توانید توانایی خود را برای مقابله با بیماری هایی از قبیل سرماخوردگی و آنفلوآنزا افزایش دهید. بر اساس مطالعات با مصرف عصاره سیر عملکرد سلول‌های T سیستم ایمنی بدن را در مقابله با ویروس‌ها بهبود می بخشید. مخلوط سیر خام خرد شده با یک قاشق غذاخوری عسل و میخک هر دو و یا سه روز یکبار، معجون فوق العاده‌ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن است.

%D8%B3%DB%8C%D8%B1 - سوپر مارکت مشهد

2- بادیان ختایی:

بادیان ختایی که به انیسون ستاره‌ای به دلیل شکل ستاره‌ای معروف است از جمله گیاهان تقویت کننده سیستم ایمنی بدن می‌باشد. این گیاه برای درمان بیماری آنفولانزا استفاده می‌شود و اثر ضد ویروسی فوق العاده قدرتمندی دارد که در نوع خود بی‌نظیر است. جهت استفاده از بادیان ختایی آن را در آب جوشانده و سپس می‌توان عصاره آن را به چای سیاه و یا چای سبز اضافه و استفاده کرد.

starshape scaled - سوپر مارکت مشهد

3- زنجبیل:

این گیاه پرخاصیت یعنی زنجبیل، طبع گرم و خشک دارد که ویژگی ضد باکتری آن می‌تواند کمک قابل توجهی به تقویت سیستم ایمنی بدن برای جلوگیری از ورود ویروس‌ها از جمله ویروس کرونا داشته باشد. ماده فعال زیستی موجود در زنجبیل تازه ؛ می‌تواند بـه کاهش خطر عفونت ها کمک کند. در واقع ؛ عصاره زنجبیل میتواند رشد تعداد زیادی از انواع مختلف باکتری را مهار کند.

ginger lemon mint honey rustic wood background 89198 607 - سوپر مارکت مشهد

4-روغن نارگیل:

از روغن نارگیل‌ خوراکی می‌توان در طبخ مواد غذایی استفاده کرد. اسید لوریک و اسید کاپریلیک موجود در روغن نارگیل، سد مقاومی در برابر انواع میکروب‌ها و ویروس‌ها است که می‌تواند نقش بسزایی در تقویت سیستم ایمنی بدن داشته باشد.

5- رسوراترول:

رسوراترول یک ترکیب آنتی اکسیدان بسیار قوی است که از بدن ما در مقابل بیماری‌ها محافظت می‌کند. «رسوراترول» در مواد غذایی چون انگور قرمز، سرکه قرمز، شکلات تلخ، دارچین، بلوبری و بادام زمینی یافت می‌شود. فواید زیادی برای رسوراترول ذکر شده است از تاثیر زیاد آن در سلامتی قلب تا کاهش وزن و جلوگیری از پیری و همچنین رسوراترول‌‌ها می‌توانند از بدن ما در مقابل عفونت‌های قارچی، اشعه ماوراء بنفش و استرس که به تنهایی سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود، محافظت کنند.

6- غذاهای سرشار از ویتامین C:

ویتامین C از مهمترین ویتامین‌هایی است که می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک قابل توجهی کند. ویتامین C را می‌توان از منابع مهمی از جمله: پرتقال، فلفل قرمز و فلفل زرد، کلم قرمز و گوجه فرنگی جذب بدن کرد و با استفاده از این ویتامین، خود را در برابر انواع ویروس‌ها بیمه کرد. یکی از بهترین پیشنهادهای غذایی، سوپ است که می‌توان با استفاده از مواد خوراکی مانند: سیب‌زمینی، سیر، پیاز، جعفری و رزماری در آن، یک سوپ خوشمزه و بی‌نظیری را در کنار خاصیت‌های فراوان، نوشجان کرد.

summer composition with lemons green leaves 53476 5356 - سوپر مارکت مشهد

7- گیاهان ضد ویروس:

گياهـان دارويي بطور سنتی در موارد متنوعي از جمله بيماري های عفونی به کار می رود. پونه‌کوهی، ریحان و آویشن خشک از مهترین گیاهان دارویی ضد ویروس هستند که دمنوش‌ آن‌ها برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید و مثمرثمر می‌باشد. به عنوان پیشنهاد می‌توان از زنجبیل و سیر به همراه آویشن و پونه‌کوهی یک دمنوش بی‌نظیری را آماده کرد و سپر ایمنی بدن خود را بیش از پیش تقویت کرد.

سایر مواد غذایی جهت تقویت سیستم ایمنی بدن:

سایر مواد غذایی که جهت تقویت سیستم ایمنی بدن موثر هستند به صورت زیر می‌باشد:

  • از ویتامین D3 که مهمترین منابع آن شیر و تخم‌مرغ می‌باشد نباید غافل شد زیرا کمک شایانی به تقویت سیستم ایمنی بدن می‌کند.
  • استفاده از مواد غذایی حاوی زینک (روی) و سلنیوم که در بادام، تخمه کدو، تخمه آفتاب‌گردان و پسته به وفور یافت می‌شود.

برای محافظت از خود در مقابل ویروس کرونا موارد زیر را نیز رعایت کنیم:

  • دستان خود را بطور مرتب با آب و صابون بشوییم و یا با مواد ضدعفونی‌کننده الکلی تمیز کنیم.
  • بهداشت تنفسی را رعایت کرده و دهان و بینی را به هنگام عطسه و سرفه با آرنج یا دستمال بپوشانیم.
  • فاصله ۱ متری را با سایرین در محیط‌های عمومی رعایت کنیم.
  • از لمس چشم، دهان و بینی خودداری کنیم.
  • حدالامکان از بازدید بازارهای فروش حیوانات زنده و تماس مستقیم با حیواناتی مثل گربه ها و سگ‌های ولگرد، جوندگان، پرندگان و خفاش ها اجتناب کنیم.
  • از مصرف محصولات دامی بصورت خام خودداری کنیم.

 

در این مقاله درباره انواع مواد غذایی ضد ویروس برای تقویت سیستم ایمنی بدن توضیح داده شد اما باید توجه شود که جهت استفاده از این مواد غذایی بهتر است ابتدا با پزشک خود برای جلوگیری از عوارض جانبی احتمالی مشورت‌های لازم صورت گیرد. نظر شما راجع به سایر مواد غذایی که در جهت تقویت سیستم ایمنی بدن برای جلوگیری از مبتلا شدن به ویروس کرونا، موثر هستند چیست؟ دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

cabbage kimchi tomatoes marinated sauerkraut sour glass jars rustic kitchen table 2829 18677 1 - سوپر مارکت مشهد

طرز تهیه انواع ترشیجات خانگی خوشمزه

ترشی یکی از مخلفات بسیار خوشمزه و محبوب است که در سفره ی هر ایرانی پیدا می شود. برای درست کردن ترشی اگر یکسری نکات را رعایت، به اندازه ها و ادویه‌ها توجه کنید حتما یک ترشی بسیار خوبی خواهید داشت. فصل ترشی درست کردن معمولا از پاییز شروع شده و با سرد شدن هوا در کنار غذاها مصرف می‌شود. ترشی ها انواع و مدل های مختلفی دارند از ترشی‌های معروف ایرانی می توان ترشی بندری، ترشی لیته، ترشی بادمجان، ترشی هفت بیجار و ترشی مخلوط نام برد.

ما در ارزانسرا  طرز تهیه انواع ترشیجات خانگی خوشمزه را به شما آموزش خواهیم داد تا بتوانید به راحتی و با اطمینان خاطر در منزل درست کنید و لذت ببرید.

طرز تهیه ترشی مخلوط 

%D8%AA%D8%B1%D8%B4%DB%8C %D9%85%D8%AE%D9%84%D9%88%D8%B7 - سوپر مارکت مشهد

یکی از این ترشی های فوق العاده خوشمزه و محبوب ترشی مخلوط است  ، همانطور که از اسمش پیداست این ترشی از مخلوط سبزیجات مختلف تهیه می شود و از آنجاییکه تمامی سبزیجات بکار رفته در این ترشی دارای خواص زیاد هستند بنابراین هم خود ترشی و هم آب آن برای بدن مفید است.

مواد لازم در تهیه ترشی مخلوط:
  • گل کلم:2 کیلو
  • هویج:نیم کیلو
  • خیار:نیم کیلو
  • کرفس:نیم کیلو
  • بادمجان:800 کیلو
  • سیب زمینی ترشی:300 گرم
  • پیاز ریز:400 گرم
  • سیر:400 گرم
  • فلفل سبز:به مقدار لازم
  • سبزی ترشی شامل مرزه ، شوید ترخون، نعنا و برگ کرفس:400 گرم
  • ادویه ترشی شامل زردچوبه، فلفل، گلپر و نمک:به مقدار لازم
  • سرکه قرمز:به مقدار کافی
  • موسیر:300 گرم
  • نعنا و شوید خشک:در صورت تمایل

ابتدا ته گل کلم را جدا کرده و آن را به اندازه های دلخواه خرد کنید و داخل تشت آب بریزید تا آلودگی های آن از بین برود سپس داخل آبکش بریزید تا آب اضافی اش برود. هویج ها را هم پوست گرفته خرد کنید، چشم های سیب زمینی ها را گرفته و خرد نمایید. در ادامه برگ های کرفس را جدا کرده و ساقه و برگ را جدا گانه بشویید و خرد کنید. خیار را هم شسته و سپس خرد نمایید. پیاز، سیر و سبزی را هم پاک کرده و بشویید. در مرحله بعد بادمجان ها را در ابعاد دلخواه خرد کرده و اگر دوست دارید پوست آن را بگیرید.

همه سبزیجات را شسته و داخل آبکش بریزید تا آب اضافی اش خارج سپس برای چند ساعت روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا بخوبی خشک شوند و هیچ گونه آبی نداشته باشند. همه سبزیجات شسته و خشک شده را در یک تشت بزرگ بریزید و ادویه را اضافه کنید و با دست همه مواد را خوب مخلوط کنید. مواد ترشی را در یک شیشه تمیز و خشک بریزید و لابه لای آن فلفل سبز و بادمجان پخته شده اضافه کنید. در نهایت سرکه را افزوده درب شیشه را محکم ببندید و در یخچال نگهداری نمایید. سرکه را در حدی بریزید که روی مواد را بخوبی بپوشاند.

نکات مهم تهیه ترشی مخلوط:

  1. بادمجان ها را بعد از شستن و خشک کردن با یک لیوان سرکه بپزید نیاز نیست بادمجان را کاملا بپزید همین که کمی نرم شود کافی است.  اگر برای تهیه ترشی از موسیر خشک استفاده میکنید ابتدا آن را بشویید وسپس برای 1 الی 2 ساعت با آب ولرم بخیسانید و سپس آب آن را گرفته و با سایر مواد مخلوط کنید.
  2. حتما گل کلم ها را بعد از شستن کامل خشک کنید تا مانع از کپک زدن آن شود.
  3. برای این میزان مواد 2 تا 3 قاشق غذاخوری نمک استفاده کنید تا ترشی شل نشود.
  4. برگ های تازه و جوان کرفس را به همراه سبزی ترشی خرد کرده و روی یک پارچه پهن کنید تا آب آن گرفته شود سپس به ترشی اضافه کنید.
  5. استفاده از شوید و نعنای خشک عطر و بوی بی نظیری به ترشی می دهد.
  6. استفاده از سبزی های گفته شده در مقاله سلیقه ای است و اگر تمایل داشتید می توانید از سبزی های دیگر هم استفاده کنید.

طرز تهیه ترشی بندری :

%D8%AA%D8%B1%D8%B4%DB%8C %D8%A8%D9%86%D8%AF%D8%B1%DB%8C - سوپر مارکت مشهد

ترشی بندری علاوه بر تندی، طعم خاص و بی‌نظیر این ترشی به خاطر سبزیجات معطر و تمر هندی و رب اناری است که در ترشی‌های دیگر کم‌تر شاهد آن‌ها هستیم. با ارزانسرا همراه باشید تا طرز تهیه ترشی بندری را با تمام نکات و فوت وفن‌هایش به شما آموزش دادیم. امیدواریم از طعم آن به خصوص در کنار غذاهایی مثل آبگوشت، فلافل و کتلت لذت ببرید.

مواد لازم در تهیه ترشی بندری:
  • گل کلم ریز خورد شده  : 1 کیلو
  • کرفس ریز خورد شده :  200 گرم
  • هویج ریز خورد شده : 500 گرم
  • فلفل سبز تند ریز : 200 گرم
  • گوجه فرنگی : 2 و 1/2 کیلو
  • سیر 1 بوته بزرگ
  • پودر تخم گیشنیز : 1 قاشق چایخوری
  • زیره سبز : 1 قاشق چایخوری
  • سرکه : 2 و 1/4 لیوان
  • نمک : به مقدار لازم

برای شروع تمام سبزیجات و سبزی‌های معطر را خوب بشویید. سپس داخل آبکش بریزید تا کاملا خشک شوند.

بادمجان، سیب زمینی ترشی، پیاز و هویج را پوست بگیرید و به صورت ریز خرد کنید. شاخه و برگ کرفس را به همان صورت ریز خرد کنید. خیارها را بدون اینکه پوستشان را بگیرید، ریز کنید و کنار بگذارید.

موسیر‌ها را داخل یک کاسه آب قرار دهید تا خیس بخورند. بعد از خیس خوردن و نرم شدن، ریز خرد کنید.

به کمک دست گل کلم را تکه‌تکه و خرد کنید. هرچه اندازه گل کلم‌هایتان ریزتر شود، جلو ترشی بندری بهتر و شکیل‌تر است.

یک قابلمه مناسب بردارید. سرکه را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. بادمجان‌ها را داخل قابلمه ریخته و حدود یک ربع بجوشانید.

سبزیجات معطر را به صورت ریز و ساطوری خرد کنید.

تمر هندی را از بسته بندی خارج کرده و در یک بشقاب داخل مقداری سرکه قرار دهید تا سه ساعت بماند. بعد از چند ساعت به کمک صافی هسته‌های آن را جدا کنید.

گوجه فرنگی‌ها را داخل مخلوط‌کن ریخته و میکس کنید.

تمام مواد را داخل یک ظرف بزرگ مخلوط کنید. گوجه فرنگی میکس شده، ادویه‌ها، سیاه دانه، سبزیجات خرد شده و رب انار و تمر هندی را هم اضافه کنید.

بعد از این که تمامی مواد را با هم مخلوط کردید، نمک آن را بچشید تا در صورت لزون دوباره نمک اضافه کنید. یک ظرف تمیز و خشک بردارید. مواد را داخل ظرف ریخته، سرکه را به آن اضافه کنید. در ظرف را محکم ببندید و حدود دو هفته در جای خنک و به دور از نور مستقیم آفتاب قرار دهید.

نکات مهم برای آماده کردن ترشی بندری

  • اگر با طعم تند ترشی مشکل دارید، از فلفل سبز شیرین به جای تند استفاده کنید.
  • برای این که ترشی شما کپک نزند دو تا نکته مهم را باید رعایت کنید. اول این که مطمئن شوید که ظرفی که استفاده می‌کنید، خشک باشد. دوم از سرکه خالص استفاده کنید و آن را قبل از استفاده بجوشانید.
  • اگر مایل بودید، می‌توانید مقداریزردچوبه هم به ترشی اضافه کنید.
  • استفاده از سیاه دانه اجباری نیست اما رب انار و تمر هندی طعم بی‌نظیری به ترشی می‌دهد.

طرز تهیه سیر ترشی

%D8%B3%DB%8C%D8%B1 %D8%AA%D8%B1%D8%B4%DB%8C - سوپر مارکت مشهد

ترشی سیر یکی از ترشی‌های پر طرفدار و در کنار غذاها بسیار دلچسب و لذیذ است. از نظر درمانی ارزش بالایی دارد. دارای خواص بسیار بالایی است. ضد باکتری و میکروب است. از سکته های قلبی جلوگیری می‌کند. سیر، انتی اکسیدان بسیار قوی است و دارای فسفر، منیزیوم، آهن و پتاسیم فراوان است.. کسانی که دچار انگل روده و معده هستند توصیه می‌شود مصرف سیر را فراموش نکنند. برای ترشی درست کردن بهتر است از سیر تازه و جوان استفاده کنید تا مدت بیشتری بتوانید آن را نگهداری کنید. برای سیر ترشی حتما باید از سیر خشک استفاده کنید. در اینجا روش درست کردن سیر ترشی را به آموزش می‌گذاریم تا براحتی در منزل درست کنید و لذت ببرید.

مواد لازم برای درست کردن سیر ترشی
  • سیر خشک
  • سرکه سیب ارگانیک
  • نمک

برای درست کردن سیر ترشی خانگی و سالم ابتدا پوستهای روی سیر ها را جدا میکنیم به طوری که حبه های آن از هم جدا نشود،قسمت چوبی بالای سیر هم به دلخواه اگر بخواهید از سرش ببرید و اگر نه که زیاد تاثیری در طمع و مزه ندارد. از سیر های که بخشی از آن کپک زده و خراب است استفاده نکنید.سیرها را در داخل شیشه ها چیده و سعی کنید فضای خالی در ظرفتان باقی نماند.کمی نمک روی سیرها ریخته و سپس سرکه سیب را به آن اضافه میکنیم تا جایی که سرکه روی سیر ها را بگیرد سرکه می ریزیم. در چند روز اول بهتر است در آنرا در چند روز اول نیمه باز بگذارید تا سیر و سرکه از جوش و خروش بیفتد و بعد به آن دوباره سرکه اضافه کرده و درب آنرا محکم ببندید. زود ترین زمانی که میتوانید سیر ترشی خود را مصرف کنید حداقل 6 ماه است زودتر از آن این ترشی قابل خوردن نیست.زمان رسیدن واقعی آن 7 سال است که میتوان بعد از 3 یا 4 سال هم آنرا خورد.

سیر ترشی بعد از گذشت سالها پوستش به راحتی کنده میشود نرم میشود و مزه شیرینی دارد. ترشی خود را در محل تاریک و خنک نگهداری کنید.

خواص درمانی برنج و فواید این ماده غذایی پرمصرف برای بدن

jasmine rice 74190 7259 - سوپر مارکت مشهد

 

در خصوص برنج باور کلی جامعه بر روی چاق کنندگی و مضر بودن مصرف برنج برای انواع بیماری استوار شده است که صحیح نیست؛ برنج در صورت پخت صحیح و مصرف متعادل میتواند یکی از سالم ترین مواد غذایی آشپزخانه شما باشد.

ارزش غذایی برنج

100 گرم برنج سفید پخته شده 130 کالری را ارائه می دهد و حاوی 69٪ آب، 2.4 گرم پروتئین ، 28.7 گرم کربوهیدرات ، 0.2 گرم چربی کل است که چربی اشباع آن 0.05 گرم، چربی اشباع نشده 0.06 گرم، چربی غیر اشباع 0.05 گرم است، امگا 3 برابر با 0.01 گرم و امگا 6 برابر با 04/0 گرم با صفر درصد چربی ترانس، قند و فیبر است.

طبع برنج

برخی برنج را گرم و برخی برنج را سرد، و بعضی معتدل می دانند اما همگی بر خشک بودنهم نظر هستند. برخی افراد برنج را مرکب القوی می دانند زیرا پس از جوشیده شدن در آب و آبکش کردن و پختن چلو ، جرم آن اول سرد و آب آن ا گرم است. اما در صورت پخت برنج به شکل کته مایل به گرمی می شود.

مصلح برنج

زعفران، شوید، زیره سیاه و خیساندن در آب نمک

 

side view plate with cooked rice with parsley table 140725 12126 - سوپر مارکت مشهد

خواص درمانی برنج

منبع اصلی انرژی

برنج سرشار از کربوهیدرات است که به‌عنوان سوخت بدن عمل می‌کند؛ علاوه بر این، در عملکرد طبیعی مغز نیز نقش دارد. کربوهیدرات پس از سوخت‌وساز در بدن به انرژی کاربردی تبدیل می‌شود. ویتامین‌ها، مواد معدنی و مواد ارگانیک موجود در برنج، عملکرد و فعالیت متابولیک تمام ارگان‌های بدن را افزایش می‌دهند که درنهایت به افزایش سطح انرژی منجر می‌شود. به همین دلیل است که مردم اکثر جنوب شرقی آسیا برنج را به عنوان غذای اصلی مصرف می کنند.

مناسب برای قلب ما

برنج حاوی آنتی اکسیدان هایی است که می توانند قلب ما را سالم نگه دارند و بیماری های مرتبط با قلب را در معرض نابودی قرار دهد. همچنین، برنج کلسترول را پردازش و تجزیه می کند، اما این کلسترول بد نیست که قلب ما را سالم تر کند. همچنین خوراکی هایی که حاوی فیبر زیادی هستند به بدن کمک می کنند تا سلامت قلب را مدیریت کند. در رابطه با فواید فیبر نشان داده شده است که این ماده به دستگاه گوارش کمک می کند. گوارش خوب باعث می شود بدن بتواند وزن ایده آل را بدست آورد. علاوه بر این، وزن ایده آل بدن را از خطر چاقی دور می کند. به طوری که فیبر به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی کمک می کند.

ضد چاقی

برخی گفتند که خوردن برنج سفید شما را چاق می کند. البته برنج یک خوراکی سرشار از کربوهیدرات است، اما دلیل اصلی افزایش وزن به این دلیل نیست. اگر مقدار زیادی غذا بخورید، هر غذایی می تواند باعث افزایش وزن بیشتر شود. مصرف برنج برای سلامتی بسیار مفید است، به این دلیل که حاوی چربی های مضر، کلسترول یا سدیم نیست. سطح پایین چربی، کلسترول و سدیم به کاهش چاقی و شرایط سلامتی ناشی از اضافه وزن کمک می کند. اگر می خواهید برنج بخورید اما هنوز از چاق شدن ترس دارید، خوردن برنج قرمز را امتحان کنید.

برنج برای پوست

کارشناسان پزشکی معتقدند که استفاده از برنج پودرشده به‌صورت موضعی، می‌تواند بیماری‌های پوستی را درمان کند. پزشکان آیورودیک (طب آیورودا)، آب برنج را برای درمان مؤثر سطوح پوستی ملتهب تجویز می‌کنند. ترکیبات فنلی موجود در برنج قهوه‌ای و وحشی حاوی خواص ضدالتهاب و ضدسوزش است و برای تسکین خارش پوست و قرمزی پوست نیز استفاده می‌شوند. مصرف خوراکی یا استفاده‌ی موضعی از برنج در رفع بسیاری از بیماری‌های پوستی مؤثر است. آنتی‌اکسیدان‌ موجود در برنج همچنین روند ظهور چین‌وچروک روی سطح پوست و سایر علائم پیری زودرس را کاهش می‌دهد

غذای رژیمی خوب

وقتی رژیم می خواهیم، می توانیم برنج را نیز به عنوان یک رژیم غذایی بخوریم. برنج قرمز نوعی برنج است که می توانیم از آن به عنوان غذای رژیمی استفاده کنیم زیرا برنج قرمز 14 درصد نیاز روزانه ما به فیبر را تامین می کند. برنج قرمز کالری کمتری دارد و چربی کمتری نسبت به برنج سفید دارد که در هنگام رژیم گرفتن گزینه مناسبی است. برنج قرمز نسبت به برنج سفید منیزیم، روی و ویتامین B بیشتری دارد. حتی پروتئین هم دارد که با این وجود، برنج می تواند غذایی مناسب برای شما باشد اگر آن را به مقدار مناسب بخورید.

حاوی باکتری مفید

برنج همچنین می تواند رشد باکتری های مفید را که به روده کمک می کنند، تقویت کند. این باکتری همچنین برای کاهش بیماری روده مانند اسهال بسیار مفید است. مواد مغذی برنج نیز به نفع انسان ها در حال افزایش است، که این امر باعث می شود برنج مواد مغذی بیشتری برای نیاز روزانه انسان داشته باشد.

کنترل تعادل مایعات بدن

در تنظیم تعادل مایعات بدن، سدیم با پتاسیم همکاری می کند. سدیم محرکی برای مغز برای مصرف آب فراهم می کند. توضیح اینکه وقتی سدیم بیش از حد مجاز در بدن باشد، احساس تشنگی خواهیم کرد. سپس عطش به دنبال مصرف آب و کلیه ها و دفع سدیم بیشتر از بین برود تا حجم خون کاهش یابد و سطح سدیم متعادل تر شود.

جلوگیری از کم خونی

آهن موجود در برنج برای تشکیل هموگلوبین مفید است زیرا آهن قادر به تشکیل رنگ قرمز عمیقی است که در گلبول های قرمز وجود دارد به طوری که بعداً تولید هموگلوبین را افزایش می دهد و نیاز بدن به هموگلوبین به درستی برآورده می شود. اگر هموگلوبین بهینه تولید شود، به جلوگیری از خطر کم خونی نیز کمک می کند.

جلوگیری از بواسیر

بواسیر بیماری است که در اثر تورم رگ های خونی که در ناحیه مقعد هستند ایجاد می شود. این امر باعث می شود علاوه بر اینکه فشار دفع بیش از حد قوی نباشد، بلکه با عدم دفع راحت و مناسب، می تواند باعث التهاب در اطراف روده شود. اگر مصرف برنج به صورت مرتب ادامه یابد که حاوی فیبر می باشد، روده ها برای پردازش مواد غذایی به خوبی کار می کنند تا روند دفع مدفوع راحت تر شود.

کاهش خطر سرطان

برخی از انواع سرطان مانند سرطان روده بزرگ و سرطانی که به دستگاه گوارش حمله می کند، به علت فقدان فیبر رخ می دهند. مصرف غذاهای حاوی فیبر و همچنین برنج می توانند سیستم هضم را بهبود بخشند و از این طریق پتانسیل ابتلا به سرطان روده بزرگ، سرطان تخمدان، سرطان دهانه رحم و سرطان پستان را کاهش دهند.

جلوگیری از پوکی استخوان

افراد سالخورده باید ویتامین D زیادی دریافت کنند. پیر شدن به معنای کاهش عملکرد و غلظت مواد معدنی و ویتامین ها در بدن است. بنابراین به افراد مسن باید ویتامین D به شکل غذا یا مکمل داده شود. علاوه بر این، دریافت ویتامین D به کمک نور خورشید در صبح برای حفظ استخوان در هنگام پیری بسیار مفید است. با مصرف کافی ویتامین D توسط افراد مسن ، امید می رود که آنها بتوانند در آن سن معقول حرکت کنند. علاوه بر این، آنها به راحتی، دیگر از بیماری های ناشی از کمبود ویتامین D رنج نمی برند.

مفید برای بارداری

خانم های بارداری که از نظر ویتامین D موجود در برنج، دارای کمبود هستند؛ بیشتر در معرض خطر ابتلا به پره اکلامپسی، (شرایطی که زنان باردار دچار فشار خون بالا و آسیب اندام می شوند)، زایمان سزارین، دیابت حاملگی و واژینوز باکتریایی (اختلال در تعادل باکتری ها در مهبل) قرار دارند. با این حال، میزان بسیار زیاد ویتامین D در زنان وقتی که باردار باشند می تواند خطر ابتلا به آلرژی غذایی در کودکان را در طی دو سال اول افزایش دهد. این بدان معنی است که زنان باردار به برنج احتیاج دارند اما نه زیاد!

جلوگیری از فشار خون بالا

برنج کافی است تا شما را از فشار خون بالا مصون بدارد. زیرا بدن کمبودی را تجربه می کند که منجر به تنگ شدن رگ ها و در نتیجه منجر به افزایش فشار خون می شود.

thai jasmine rice 1339 104313 - سوپر مارکت مشهد

بهبود متابولیسم

برنج منبع عالی ویتامین ها و مواد معدنی مانند نیاسین ، ویتامین D ، کلسیم ، فیبر ، آهن ، تیامین و ریبوفلاوین است. این ویتامین ها پایه و اساس متابولیسم بدن ، سلامت سیستم ایمنی بدن و عملکرد کلی سیستم های اندام را فراهم می کنند ، زیرا ویتامین ها معمولاً در اساسی ترین فعالیت های بدن مصرف می شوند.

ویژگی های ادرار آور و هضم

بخشی از پوسته برنج یک داروی مؤثر برای معالجه اسهال است و گفته می شود که پوسته های گیاه سه ماهه برنج دارای خاصیت ادرار آور هستند. مردم چین بر این باورند که برنج اشتها را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد، بیماری معده را درمان می کند و همه مشکلات گوارشی را تسکین می دهد. به عنوان یک مدر، پوسته برنج می تواند به کاهش وزن اضافی آب، از بین بردن سموم بدن مانند اسید اوریک و حتی کاهش وزن کمک کند، زیرا تقریبا 4٪ ادرار در واقع از چربی بدن تشکیل شده است. محتوای بالای فیبر همچنین به افزایش منظم حرکات روده کمک می کند.

تسکین علائم سندروم روده تحریک پذیر

برنج سرشار از نشاسته غلیظ است، که به شکل غیر قابل هضم به روده می رسد. این نوع نشاسته رشد باکتری های مفید را که در حرکات طبیعی روده کمک می کند تحریک می کند. همچنین، این نشاسته نامحلول در کاهش تأثیر شرایطی مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و اسهال بسیار مفید است.

جلوگیری از آلزایمر

برنج حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی است که رشد و فعالیت انتقال دهنده های عصبی را تحریک می کند و در نتیجه به میزان قابل توجه از ابتلا به بیماری آلزایمر جلوگیری می کند. گونه های مختلفی از برنج ها برای تحریک آنزیم های محافظت کننده عصبی در مغز یافت شده اند، که اثرات رادیکال های آزاد و سایر سموم خطرناک که می توانند باعث زوال عقل و بیماری آلزایمر شوند را مهار می کنند.

تنظیم دمای بدن

هنگام پخت و پز برنج، آبی که در آن جوشانده می شود به عنوان آب برنج شناخته می شود. وجود آب برنج با برنج با درجه حرارت بالا ساختار نشاسته ای را در آب ایجاد می کند. آب برنج قادر به تنظیم دمای بدن است. بنابراین مصرف آب برنج راهی برای بهبود تب و همچنین تنظیم دمای بدن است. از این رو کمک به افرادی است که تب دارند.

جلوگیری از یبوست مزمن

برنج همچنین می تواند از یبوست مزمن جلوگیری کند. فیبر نامحلول حاصل از برنج مانند یک اسفنج نرم عمل می کند که ممکن است به سرعت و به راحتی از طریق روده منتقل شود. برنج، که یک غلات کامل می باشد، شناخته شده است که سرشار از فیبر نامحلول است. با این حال، توصیه می شود علاوه بر خوردن غذاهای فیبری، برای رفع بیماری یبوست فرد نیز مقدار زیادی آب بنوشید.

تقویت هورمون های جنسی

مصرف برخی از برنج ها به علت وجود منگنز سبب افزایش فعالیت هورمون های جنسی شده و قوای جنسی را تقویت می کند.

درمان میگرن

در ترکیبات برنج منیزیم وجود دارد که در درمان میگرن و سردردهای شدید ناشی از آن مؤثر است.

فواید برنج برای سفیدی مو

برنج علاوه برنقشی که در زیبایی پوست دارد به دلیل خواص ترکیبات مفیدش ، مانع از سفیدی مو در سنین پایین می شود.

تقویت غدد

سلنیوم موجود در ترکیب برنج به فعالیت غدد موجود در بدن به خصوص غدد تیروئیدی کمک می کند.

درمان تنگی نفس

مصرف برنج به دلیل وجود منیزیم از تنگی نفس و یا خستگی زیاد جلوگیری می کند.

sack rice seed with white rice small glass bowl rice plant 1150 34304 - سوپر مارکت مشهد

نتیجه گیری درباره خواص برنج:

برنج می تواند جلوی یبوست مزمن را بگیرد. فیبر نامحلول در برنج به عنوان یک اسفنج نرم عمل می کند و می تواند به اجابت مزاج کمک نماید.

برنج قهوه ای و برنج با دانه کامل دارای فیبر نامحلول زیادی هستند. با اینحال، برای تسکین یبوست بهتر است آب زیادی نوشیده شود. همچنین مصرف غذاهای پر از فیبر توصیه شده است.

بیماران دیابتی باید برنج قهوه ای را در رژیم غذایی خود بگنجانند که در برگیرنده سطح پایینی از شاخص گلیسمی هستند.

کمتر از یک پیمانه از برنج قهوه ای در روز می تواند ۱۰۰ درصد از نیاز روزانه بدن به منگنز را فراهم کند و به تولید انرژی کمک نماید. برنج قهوه ای برای عملکرد طبیعی سیستم عصبی و تولید هورمون های جنسی مفید است.

38310781 1 - سوپر مارکت مشهد

8 مواد غذایی پروتئین دار

افرادی که به فکر چربی سوزی یا کاهش وزن هستند، باید بدانند که بدون مصرف مناسب پروتئین موفق نخواهند شد. یکی از عوامل تشکیل دهنده اصلی بدن، پروتئین‌ها هستند. پروتئین جزء مواد مغذی حیاتی برای انسان است. استفاده از مواد غذایی پروتئین دار فواید بسیاری را برای بدن دارا است که می‌تواند به کاهش وزن و افزایش حجم و عضلات و یا حتی به اهمیت آن در دوران رشد اشاره کرد. اگر می‌خواهید یک برنامه غذایی سالم داشته باشید، در رژیم غذایی روزانه خود باید 10 تا 35 درصد از پروتئین استفاده کنید. انتخاب تغذیه سالم در طول روز به راحتی می‌تواند مقدار پروتئین لازم برای بدن شما را تأمین نماید. در این مقاله به معرفی 8 مواد غذایی پروتئین دار پرداخته‌ایم.

لبنیات

لبنیات از جمله دسته‌های مواد غذایی پروتئین دار است. شیر، پنیر و ماست به طور طبیعی منبع مواد مغذی مهمی مانند کلسیم و پروتئین هستند. وجود ویتامین‌ها و مواد معدنی در محصولات لبنی از ارزش غذایی بالای آن‌ها حکایت می‌کند. کاملاً مشخص است که خوردن مواد غذایی حاوی پروتئین در ورزش به ساختن توده‌های عضلانی کمک می‌کند، اما همه پروتئین‌ها به یک اندازه مؤثر عمل نمی‌کنند. پروتئین‌های موجود در شیر رایج‌ترین نوع پروتئین موجود در مکمل‌های غذایی هستند، زیرا برای حفظ یا رشد توده عضلانی کاربرد دارند.

تخم مرغ

ماده غذایی پروتئین دار بعدی تخم مرغ است. تخم مرغ حاوی 6.3 گرم پروتئین کامل است. پروتئین کامل حاوی تمام آمینواسیدهایی است که مورد نیاز بدن هستند. مواد مغذی موجود در تخم مرغ، به ساخت سلول‌ها و بافت‌های بدن کمک می‌کنند. تخم مرغ یک منبع با ارزش پروتئین و البته جز مواد غذایی رایج برای پخت و پز است. تخم مرغ کمک می‌کند مدت طولانی‌تری احساس سیری کنید و شما را به سمت وزن سالم هدایت می‌کند. زرده‌ی تخم مرغ منبع خوبی از کولین است که برای متابولیسم و سوخت و ساز چربی لازم است. لوتئین و آنتی اکسیدان موجود درون زرده تخم مرغ، با افزایش سن از شل شدن عضلات جلوگیری می‌کند. یک تخم مرغ، 12 درصد پرو تئین مورد نیاز زورانه یک فرد 60 کیلویی و 9 درصد پروتئین مورد نیاز یک فرد 80 کیلویی را تأمین می‌کند.

kalm - سوپر مارکت مشهد

کلم بروکلی

کلم بروکلی جز آن دسته‌ از مواد غذایی پروتئین دار است که کمتر کسی در مورد وجود پروتئین درون آن، اطلاع دارد. در هر 100 گرم کلم بروکلی، 2.6 گرم پرو تئین وجود دارد. این مقدار حتی از پروتئین موجود در سیب زمینی بیشتر است. علاوه بر این شما با مصرف کلم بروکلی می‌توانید مواد مغذی دیگری مانند پتاسیم، فولات و غیره را نیز دریافت نمایید. نکته قابل توجه در مورد کلم بروکلی این است که در مقابل پروتئین قابل توجهش، کالری بسیار کمی را وارد بدن می‌کند و از طرفی به خاطر وجود فیبر، خیلی سریع احساس سیری را در بدن ایجاد می‌کند. در هر 100 گرم کلم بروکلی فقط 6 گرم کربوهیدرات وجود دارد. اگر هدفتان کاهش وزن است، می‌توانید مقدار مناسبی از کلم بروکلی را در انواع سالاد ها، استفاده کنید.

آجیل‌ها

انواع آجیل از جمله پسته، گردو، بادام و… منابعی سالم و غنی از پروتئین هستند و چربی موجود در این تنقلات از نوع چربی اشباع نشده است، که باعث انسداد رگ‌ها نمی‌شود. آجیل‌ها سرشار از فیبر هستند که همراه با پروتئین موجود در آنها، مدت بیشتری شما را سیر نگه می‌دارند. لازم به ذکر است که انواع آجیل برای سلامتی بدن مفید هستند، اما طبق تحقیقات از بین انواع مغذه جات، بادام دارای خواص بیشتری است. بادام سرشار از ویتامین‌ها، فیبر و مواد معدنی است. کلسترول بد خون را پائین آورده و به کنترل وزن کمک می‌کند.

12578 1 - سوپر مارکت مشهد

ذرت

معمولاً ذرت را به عنوان ماده غذایی سرشار از فیبر می‌شناسیم، اما نباید از پروتئین موجود در آن غافل شد. ذرت از آن دسته مواد غذایی پروتئین دار است که در هر 100 گرم، 15.6 گرم پروتئین دارد. علاوه بر این با مصرف ذرت مقدار قابل توجهی کلسیم و مواد معدنی هم وارد بدن می‌شود. این مواد غذایی علاوه بر پروتئین، دارای مقدار زیادی کربوهیدرات هستند که به افرادی که قصد افزایش وزن دارند کمک می‌کنند.

کره بادام زمینی

مصرف پروتئین برای بدن سازان بسیار مهم است، زیرا به ساخت و ترمیم رشته‌های عضلانی آنها کمک می‌کند و نقش مهمی در انتقال مواد مغذی در بدن دارد.

کره بادام زمینی حاوی حدود ۲۵ گرم پروتئین در هر ۱۰۰ گرم است که فقط کمی کمتر از محتوای پروتئینی مرغ یا گوشت گاو است. با این حال چون کره بادام زمینی کالری زیادی دارد، شما نباید از آن به عنوان منبع اصلی پروتئین استفاده کنید و باید به صورت محدود مصرف شود.

لوبیای قرمز

لوبیای قرمز حاوی محتوای بالایی از پروتئین است ،به طوری که می تواند یک انتخاب جایگزین مناسب برای گیاه خواران باشد و همچنین می‌توان از آن به عنوان جایگزین گوشت قرمز  نیز استفاده کرد. این مواد غذایی پروتئین دار علاوه بر گیاه خواران؛ برای کودکان نیز مفید است و از آن می‌توان به عنوان یک میان وعده مفید و بدون ضرر استفاده کرد.

abf1e4af 6797 4ccf 942e 397175de3b9d 1 - سوپر مارکت مشهد

گوشت قرمز

گوشت قرمز دارای پروتئین مرغوب و با کیفیت بالا است. پروتئین گوشت تمام اسید آمینه‌های ضروری و مورد نیاز یک فرد را دارا است. بافت‌های گوشت قرمز دارای مقداری چربی است که بر روی عضلات ذخیره شده است. این مواد غذایی پروتئین دار، علاوه بر پروتئین و چربی، دارای مقادیری از مواد معدنی و ویتامین نیز هستند.

جمع بندی

مواد غذایی پروتئین دار جز اصلی رژیمی غذایی ما بوده و برای بدن مفید هستند. هشت ماده غذایی که در مقاله بالا به معرفی آن ها پرداختیم، از پروتئین و مواد مغذی تشکیل شده‌اند که باعث سلامت بدن و کارکرد بهتر دستگاه‌های بدن می‌شوند. در آخر این که مقدار پروتئین لازم برای هر فرد با فرد دیگری متفاوت است و می‌توان مقدار لازم پروتئین را توسط متخصصان تغذیه تعیین کرد. در ضمن مصرف بیش از حد پروتئین می‌تواند عوارضی را نیز به دنبال داشته باشد.