برنج کشت دوم چیست؟
برنج کشت دوم یا به اصطلاح دوباره کشت به برنج هایی گفته می شود که کاشت آن ها بعد از برداشت کشت اول بوده و بهره برداری از آن در فصل پاییز و ماه آبان می باشد. مراحل نگهداری کشت دوم همانند برنج کشت اول است فقط با این تفاوت که در زمان تهیه و آماده سازی خزانه نیاز به گرم داشتن بذر نیست زیرا در آن زمان آفتاب مناسب تابستان برای رشد و نمو بذرها وجود دارد. برنج کشت دوم نخستین بار در شهرستان فریدونکنار و بابلسر استان مازندران کشت و برداشت شده است زیرا این شهرستان ها بدلیل آب و هوای گرم و رطوبت مناسب بستر مناسبی برای کشت دوم را دارند و بجز استان مازندران در دو استان شمالی ( گیلان و گلستان ) امکان کشت دوباره فراهم نیست.
در برنج کشت دوم باید از گونه های زودرس و مقاوم در برابر سرما استفاده شود زیرا در رشد کردن به سرمای پاییزی برخورده و ممکن است تمام زحمات کشاورزان از دست رود. در کشت دوم کشاورزان فقط باید از برنج طبع گرم استفاده شود و بیشتر از گونه های بینام و امراللهی کشت و برداشت میشود و کمتر دیده شده از گونه های هاشمی و طارم کشت و برداشت شود زیرا برنج بینام و امراللهی نسبت به طارم و هاشمی زودرس تر و مقاوم تر هستند.
برای کشت برنج فلاح دوبار کشت ، زمین از مرداد ماه برای نشاء آماده می شود و برداشت این محصول در آبان ماه بخاطر آب و هوای متعادل انجام می شود. این برنج از نظر پخت و عطر، کیفیت بسیار بالایی دارد.
برنج فلاح دوبار کشت ۱۰ مرتبه الک می شود و سورت کامل روی آن انجام می شود.
مزایای برنج کشت دوم
1- پخت بسیار بالا برای طبخ
2- عطر و طعم بسیار زیاد نسبت به کشت اول
3- کشت دوم ضریب درصد آن در مرغوبیت بالاست
معایب برنج کشت دوم
1- یک بار بیشتر نسبت به کشت اول سموم به خوشه های آن زده میشود
2- بهره برداری سخت و مشکل بدلیل مشکلات آب و هوایی
3- قیمت بالا بدلیل سختی در بهره داری
طرز پخت برنج کشت دوم
برای کته کردن ابتدا برنج را بشویید با آبلیمو فرصت دهید تا خیس بخورد ( برنج تازه ۱ الی ۲ ساعت و برنج کهنه باید ۱۲ ساعت خیسانده شود ) آبلیمو برای سفید تر کردن ظاهر برنج مفید است. سپس برنج را داخل قابلمه بریزید و به آن نمک و روغن اضافه کنید، مقدار آب باید به اندازه یک بند انگشت بالاتر از برنج باشد. با شعله زیاد بگذارید تا آب آن تبخیر شود که حدود ۱۵ دقیقه زمان میبرد در این حین دو بار برنج را هم بزنید، وقتی آب برنج تمام شد شعله را کم کرده و دمکنی بذارید و اجازه دهید حدود ۳۰ دقیقه دم بکشد.
برای آبکش کردن برنج بعد از خیس کردن به مدت ۳ ساعت قابلمه ای مناسب با توجه به حجم برنج انتخاب کنید و دو سوم قابلمه را با آب پر کنید و صبر کنید تا آب جوش بیاید سپس برنج را اضافه کرده و در آن روغن هم بریزید (اضافه کردن روغن باعث میشود برنج عالی و دون دون در بیاد) برای قد کشیدن برنج در زمانی که برنج در اوج جوشیدن است چند قالب یخ یا آب سرد به آن اضافه کنید، اگر برنج به اندازه لازم نرم شد آن را آبکشی نمایید، در حین آبکش کردن برای سریع دم کشیدن برنج میتوانید بر روی برنج آب ولرم بریزید اما برای جمع تر شدن برنج و یا اینکه مطمئن شوید برنج شفته نمیشود بر روی برنج آب سرد بریزید سپس برنج را داخل قابلمه ریخته و اطراف آن را جمع کنید چند سوراخ در بین برنج ایجاد کنید تا برنج سریع به بخار بیافتد، از دمکنی برای بهتر دم کشیدن و جلوگیری از خمیر شدن برنج استفاده کنید.
شما می توانید برنج فلاح دوبار کشت را در بسته های 10 کیلویی و 5 کیلویی از فروشگاه اینترنتی ارزانسرا سفارش دهید.
فروشگاه اینترنتی ارزانسرا با ارائه انواع برنج ایرانی با کیفیت و سایر محصولات سوپرمارکتی توانسته است، مشتریان زیادی را جذب کند. قیمت های این سایت بسیار مناسب است و افراد می توانند در هنگام خرید قیمت های این سایت را با دیگر سایت ها و فروشگاه ها مقایسه کنند.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.